Over mij

Oog voor mens en paard


Waar mens en paard:

  • gezien en gehoord worden
  • zichzelf kunnen, mogen en durven zijn
  • goed zijn zoals ze zijn

Over mij


Ik ben Anita van der Velde en ik woon met mijn gezin en kudde paarden op een boerderij in de buurt van Bolsward (Friesland). 


Ik help mens en dier graag groeien. Groeien bij het ontdekken en herstellen van de eigen unieke ik. Dat doe ik met respect en betrokkenheid: vanuit een rijke levenservaring en vanuit verbinding. 


Mijn missie is het ondersteunen van het groeiproces van zowel mens als dier, met diverse bewezen methodieken. Mijn werkwijze omschrijf ik graag als inspirerend en daadkrachtig. Kernwoorden bij mijn persoonlijkheid zijn: nuchter, intuïtief, rust, luisteren, humor, respect en vertrouwen.


Ontwikkeling

Rond mijn veertigste kwam bij mij de vraag omhoog: ‘wie ben ik en wat wil ik nu eigenlijk?’ Het werd me duidelijk dat ook ik door de jaren heen bepaalde mechanismen had ontwikkeld die mij niet verder hielpen. Daar heb ik tijdens mijn opleiding tot coach aan gewerkt. 


Na de coachopleiding volgden nog vele andere opleidingen. Benieuwd? Kijk dan eens naar dit uitgebreide overzicht van mijn werkervaringen en opleidingen.


Angsten en trauma

Inmiddels kan ik mij door mijn opleiding, levenservaring en werkervaring expert noemen op het gebied van angsten en trauma.


Werkwijze

Ik begeleid en coach zowel individuen, groepen als teams en bedrijven met uiteenlopende uitdagingen. 


Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Angsten en trauma’s
  • Burn-out en stress
  • Opvoedvraagstukken
  • Verminderde weerbaarheid 
  • Teamontwikkeling


Dat kan door paarden in te zetten, maar dat hoeft niet. 


Daarnaast help ik bij het verbeteren van de communicatie tussen ruiter en paard.  En ik behandel paarden met lichamelijke klachten of gedragsproblemen.


No Nonsense

Ik heb lange tijd de paarden buiten mijn website gehouden. Want ja, No Nonsense en met paarden werken (vaag), dat past niet bij elkaar. Inmiddels weet ik dat er niets zo No Nonsense is als een paard. Zonder oordeel, zo in het hier en nu. Helder en eerlijk. En dat zijn de eigenschappen waar ik ook voor sta. Dus inmiddels zijn ze niet meer uit mijn werk weg te denken. Ik kan mezelf geen betere spiegel wensen voor mijn werkwijze en ontwikkeling.

 

Ook het feit dat ik sterk bleek te zijn in het scannen en werken met mijn handen, vormde voor mij een drempel om mee naar buiten te treden. Maar mijn werkwijze blijft No Nonsense en nuchter, wat ik ook doe. Het gaat uiteindelijk om verbinding en empathisch vermogen. De dingen die mij maken tot wie ik ben en zeker tot mijn kracht behoren in alles wat ik doe.

 

De behoeften van mens en paard

De behoeften van mens en paard en de ontwikkeling hiervan, vormen de rode draad in mijn begeleiding. Elk persoon en ieder dier heeft bij zijn ontstaan een aantal behoeften. Wanneer hieraan voldaan is, dan is er sprake van een stevig basisvertrouwen. 


Door ervaringen - vooral gedurende de eerste levensjaren - wordt dit basisvertrouwen verder opgebouwd of afgebouwd. Gedragskenmerken waar je last van hebt, bij jezelf of je paard, kunnen vaak worden herleid naar dit basisvertrouwen.

 

Dus, dit is wie ik ben

No Nonsense maar met vele vaardigheden die ik graag inzet om mens en dier te begeleiden. Laat maar weten waar ik jou bij mag begeleiden. Alles mag. Er is wat mij betreft geen goed of fout!


Mail: anita@nononsensecoach.nl of bel: 06-21 92 87 64


Ruurda State
Kloosterweg 20
8741 KB Hartwerd


Ervaringen

''Anita is echt een zeer kundig, ontspannen en fijn mens wat alle tijd neemt voor de behandeling, kortom een echte aanrader!''


''De laagdrempeligheid van de coach sprak zeer aan. De coach is doortastend. Ze komt enthousiast over! De coach gaat de 'confrontatie' niet uit de weg en dit is voor mij erg prettig geweest. Daarbij verliest zij het doel niet uit het oog en stelt gerichte vragen. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren.''


Contact

 
 
 
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring (beide vindt u onderaan deze pagina)